hoofdafb

Dag 1

Dag 1   3 augustus 2015

203 Km, 2125Hm, duur 8u23

Weer : Voormiddag: Zonning wind op kop, tegen de 30 Graden

Namiddag : Stekende zon, Temperaturen tussen 35 en 38 Graden

Cols en Cotes :

  • Cote Du Spielberg
  • Col De Valsberg
  • Cote Du Foeschen
  • Col de St leon
  • Col de l’engin
  • Col Du donon ( zie foto)
  • Col de Prayé
  • Cote de la Corvé
  • Col de mon Ropes
  • Cote De Fremifontaine

Verslag door Nick Hannes  :

Na Dat we pas rond middernacht in ons bed zijn gekropen, is Bart eindelijk vetrokken in de ochtend om 9u. Dit was de echte start van Expeditie 100. De expeditie is in de wenning mode omdat we nog in het mobiele ritme moeten thuiskomen. Hoe gaan wie die koffie maken, wat mag Bart allemaal eten, welke route neemt hij juist, Oei bijna zijne Gsm vergeten, Nick die af en toe de verkeerde route nam, maar dankzij Lief altijd weer terug op het juiste spoor terecht kwam,  … Allemaal kleine details die voor vertraging zorgen.  Maar toch is deze eerste dag met succes geslaagd. Ondanks dat onze verpleegster de eerste wespensteek van Bart moest verzorgen na dat hij zijn tweede stempel liet halen.

Bart heeft een mooie 203 Km doorstaan in heette Franse temperaturen. Gelukkig stonden we altijd op de afgesproken plaats om hem met heerlijk fris water te onthalen.

We zijn Iets later met onze verslagjes omdat het Wifi netwerk in de kleine dorpjes niet optimaal is. We hopen komende dagen nog een orange schop te bereiken om een prepaid kaart met internet te voorzien. Maar Bart is zo snel dat we nooit lang moeten wachten, en dus minder tijd hebben om winkels te bezoeken.

We gaan nu slapen en het is 23u30, Eigenlijk iets te laat dus. Toch voor een echte sportman :p

Morgen vertrekken we vanuit Fontenoy le Chateau.

Vragen of reacties zijn altijd mogelijk via Facebook, Twitter en via onze Website natuurlijk :

www.expeditie100.be

p.s.

sorry voor de schrijffouten maar het moet hier vooruit gaan.

IMG_7793 IMG_7795 IMG_7801 bart op dononIMG_7808

2 thoughts on “Dag 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>