IMG_8440

Verslag dag 11 Koninginnenrit !

Donderdag 13 augustus 2015

169 km en 4444 HM, duur 8u 48 m

Dag 11 : De koninginnenrit !!!

Wow, wat een dag …

De ochtendstond had regen in de mond. Op het ogenblik van de start van de 169 km lange tocht met 7 zware cols, begonnen de regengoden zich uit te leven. Stortregen die niet erger kon. We dachten dat de tocht van vandaag niet kon doorgaan. We konden dus niets anders doen dan wachten. Samen biddend op onze ontnaakte knieën werden onze gebeden verhoord! De zon verdreef de regen en stilletjes kwam een prachtige blauwe lucht tevoorschijn. Bart ging onmiddellijk van start hopend zijn menu van 7 cols te voltooien. Gemotiveerd door vele mensen ( via Facebook ) vloog Bart van de ene naar de andere col.

Op Bart zijn eerste col ( col de Mente )  werd hij onthaald met een muzikale motivatie ( zie filmpje )

Tegen de middag vonden Jef en Nick het allermooiste plaatsje om te gaan eten. Juist boven de top van de Col de Cores werd Bart onthaald met een slaatje van eigen productie met een heerlijk Frans stokbrood.

De wolken wilden mee van onze maaltijd genieten en bezochten ons met veel mistig plezier. In de dikke mist begon Bart zijn afdaling. ( zeer voorzichtig natuurlijk)

Het bleef die dag droog tot na de Col d’Agnes. Dan begon de regen genadeloos zijn overwinning te  behalen tegen Bart zijn verscheurende snelheid. Toch eventjes 5 minuten is hij dan gaan schuilen. Om waterafstotende kledij aan te trekken. Maar de oorlog was nog niet voorbij. In de regen is Bart met de kracht van artillerie geschut,  aan zijn steilste Col begonnen. Col de Peguere. Man man man … een heel smal klein baantje 18 percent naar boven in de regen. Spannend voor Bart maar ook voor de mobilhome die net niet in de ravijn is neergestort toen een auto in tegenstelde richting op een millimeter na langs ons heen probeerde te komen. Rustig bleef de zeer ervaren Jef als chauffeur zijn taak vervullen op het smalle baantje van 18%, met naast hem een bleek geworden Nick die langzaam maar zeker het ravijn dichter en dichter zag naderen.

Eenmaal boven Zowel voor Bart als de mobilhome, begon onze laatste afdaling van 30Km richting Foix in bijtende kou.

Het was een dag om nooit te vergeten. Bijna alle weersomstandigheden meegemaakt in de Pyreneeën en dat op zijn zwaarste rit in de 100 Cols tocht. Ondanks dat we pas om 10u vetrokken zijn is hij als overwinnaar om 21u aangekomen in Foix.  Zelfs de kleine smalle steegjes waarin de mobilhome enkel met dichtgeklapte zijspiegels zich kon inwringen zijn zonder krassen en deuken goed verlopen. Bart heeft een heroïsche en onvergetelijke rit gereden gesteund door de crew en door al zijn volgers

Bedankt!

We staan trouwens 1 dag op voorsprong.

Morgen verlaten we de Pyreneeën richting Provence.

Bekijk hieronder de foto’s en filmpje van die dag

MVI_8570 ( klikken om video te zien )

 

IMG_8498 IMG_8504 IMG_8530 IMG_8542 IMG_8546 IMG_8555 IMG_8571 IMG_8579 IMG_8598 IMG_8602 IMG_8605 IMG_8613 IMG_8618 IMG_8619 IMG_8621 IMG_8631 IMG_8576

One thought on “Verslag dag 11 Koninginnenrit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>