IMG_8629

De ijstijd van expeditie 100

De ijstijd van dag 12, 13 en 14

De dagen waren zeer koud. Het was alsof de ijstijd begonnen was. Gelukkig is er geen neerslag of sneeuw uit te lucht neergedaald. Ondanks dat de zon moeite deed om Bart te verwarmen bleef het in de ochtend 10 graden en in de namiddag 14 graden en op de Cols, onbeschrijfelijke wind en kou. Elke ochtend zei Bart: “BRRRR, zo een kou, ik denk dat we vroeger gaan stoppen.” Maar eens zijne motor op gang kwam en dankzij de crew die hem op de voet volgt met de mobilhome, kon hij af en toe opwarmen en zijn bevroren kledij laten ontdooien. Vanaf de 14de dag werd het dan weer snik heet. In de morgen 11 graden en in de namiddag 30 graden. Wie kan daar nu aan uit?  De wind is deze dagen ook genadeloos geweest, eerdere filmpjes van op facebook zijn daar getuigen van. Ondanks deze barre weersomstandigheden is Bart toch wel iets heroïsch aan het presteren. Hij heeft nu reeds 2700km gereden, 41 200 hoogtemeters overwonnen in 118 uur op zijne bergfiets.

Voor de top van Mont Aigoual op dag 13 heeft Bart tegen een vriendelijke maar listige Fransman een wedstrijd aangegaan. Na een korte conversatie over expeditie 100 begon de fransman plots te versnellen wetende dat Bart al 170 kilometers in de benen had. Toch bleef Bart in het wiel en loste niet ( zie foto).  De Fransman maakte van zijn versnelling een moordende demarrage waardoor hij in het rood moest gaan. Na een zware en koude rit ging Bart voor het laatst op de trappers staan om te laten zien wat een Belg uit Geel in petto heeft. Hijgend en alles gevend met de ijskoude en krachtige wind op kop liet hij de fransman gebroken en vernederd achter. Boven werd hij dan uitbundig  juichend, bewonderd door de crew om dan samen zijn verdiende stempel te gaan ontvangen. “Dit was een van de meest verdiende stempels!” aldus Bart. Voor Bart was deze overwinning op de sluwe fransman een enorme mentale boost die voor eeuwig in zijn geheugen  gegrift blijft!  De zwaar vernederde fransman kwam pas  6 minuten na hem op de top aan.

S’Morgens voelen de spieren aan als koude vastgeroeste stalen kabels en het opstaan is moeilijker als de verrijzenis van Christus, maar Bart gaat keihard door, ondanks die enkele dipjes. Gelukkig wordt hij gedragen door uw zo noodzakelijke en talrijke aanmoedigingen.

Hieronder nog enkele sfeerfoto’s van de afgelopen dagen

 

IMG_8658IMG_8686 IMG_8695 IMG_8698 IMG_8745 IMG_8755 IMG_8769 IMG_8770 IMG_8779 IMG_8785 IMG_8790 IMG_8800 IMG_8805 IMG_8774

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>