IMG_8871

Getuigenis van onze Jef

Nieuws uit Frankrijk
Sorry om zo lang niks te laten weten maar we zitten steeds in niemandsland en er is zelden een internet verbinding.Ik schrijf vandaag vanuit Chateau neuf du Pape.Het gaat fantastisch.Ik kan mijn ogen niet geloven,Bart vliegt als een berggeit de cols op,meestal al lachend ,soms ook wel met veel bloed ,zweet en tranen.Hoever staat hij momenteel:63 cols reeds beklommen,2700 km gereden,39560 hoogtemeters,3 platte banden,2 achterbanden versleten,extreme hitte ,stortregens,storm,felle koude,al wat ge kunt verzinnen heeft hij al gehad.Zoals het er nu voorstaat gaat hij nog 10 dagen nodig hebben om de zwaarste fietstocht ter wereld te volbrengen.Op voorwaarde dat hij fit blijft,gezond blijft en het ongelooflijke karakter kan blijven opbrengen.
Ik geloof er vast in na wat ik hier gezien heb.
Wat betreft de Nick,hij is de ganse dag als een gek in de weer om zijn broer met de beste zorgen te omringen en op zijn wenken te bedienen.Wij proberen om maximum om de 30 km Bart van het nodige eten en drinken te voorzien.Nieuwe droge kleren aan te doen,zoutkoekjes,honing,enz enz te bezorgen.Verder is hij een ongelooflijke navigator die constant met de GPS bezig is ,en mij om de 10 minuten uitscheld voor “kieken”.
Mijn taak bestaat erin om iedereen zoveel mogelijk van vers eten te voorzien,stevige groentensoep te maken,ne steak van 500 gr te bakken,liters thee met honing te maken.Ook de was en de strijk doen is mijn terrein.Verder heb ik al uren aan den afwas gestaan.Zoals reeds gezegd zitten wij constant in niemandsland met ontelbare haarspeldbochten te rijden.Ik ben nu op plaatsen geweest waar Christus nog nooit geweest is en waar zeker nog nooit een mobilhome van 8 meter doorgereden is.De Nick doet op die plaatsen zijn uiterste best om daar de mensen te bekeren tot de ware God,met wisselend succes echter.Nadat we enkele ravijnen op enkele centimeter  hebben gepasseerd heeft hij soms van die onkristelijke uitspraken zoals:”As ik nij strak het schijt hem weet ik toch van wa dat het is!!!”
Belangrijk is dat we als een hecht team ervoor gaan,de Bart MOET HET HALEN.Ondanks het harde labeur(voor alle drie)genieten wij toch zeer intens van deze helse tocht.Wij beseffen dat we een unieke gebeurtenis  aan het meemaken zijn.Wij genieten van de ongelooflijke landschappen,de bergen,de bevolking die enorm gastvrij is voor ons,de prachtige natuur met vele voor ons tot nu onbekende dieren en vogels.
Duim voor de Bart,er staan nog zeer zware dagen op het programma!!!De Alpen komen er morgen aan!!!
Vele warme groeten van ons alle drie.
Bart,Nick en Jef
 IMG_8530

One thought on “Getuigenis van onze Jef

  1. Bartje

    Goed bezig. Knappe prestatie reeds. Hoofd erbij houden en je goed laten soigneren. Geniet van de nog te komen km’ers.

    Greet & Bart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>