Ontstaan

Hoe het allemaal begon.

Dit verhaal begon enkele jaren geleden. Bart Hannes zocht naar sportieve uitdaging. Hij las verhalen over de 100 colstocht. In het begin een droom. Een tocht die je absoluut wil rijden. Helaas zijn de meeste dromen bedrog. Hoe meer hij over deze tocht las hoe liever hij deze tocht wilde rijden. Maar hoe organiseer je dit, wie zou er meewillen, is het mogelijk om begeleiding te vinden? In 2013 sloeg het noodlot nog eens toe. Een val met de fiets in de Vogezen. Een lange revalidatie en (werkonbekwaamheid) waren het gevolg. De plannen van de 100 colstocht werden tijdelijk terug opgeborgen.

Gelukkig kon hij in juni 2014 terug fietsen. Na een weekje Alpen had hij het vertrouwen teruggevonden om in 2015 deze tocht te rijden. De eerste voorbereidingen konden beginnen. In september 2014 zetten de dokters de lichten op groen voor 2015! Dit was de start om een begeleidingsteam samen te stellen. Het begin van een levensdroom kan beginnen.
Na de aankoop van het nodige materiaal en het vinden van een team begint het avontuur!

Tijdens de voorbereiding van deze tocht is EXPEDITIE100 geboren!
Dit is de naam van ons project!

 

De volledige inhoud van het project is:
Bart Hannes zal de 100 colstocht trachten uit te rijden in 27 dagen.
De Expeditie100 crew zal hem hierin bijstaan door hem te begeleiden tijdens deze tocht!
We denken tijdens deze toch niet enkel aan onszelf. Met deze tocht proberen we onze medemens te helpen.  Het is erg belangrijk om een goede gezondheid te hebben. Wij vinden dat iedereen het recht zou moeten hebben op een gezond leven. Daarom zet het Expeditie 100 team zich in voor de gezondheidszorg in Congo. Wij werken hiervoor samen met Congo dorpen. De website van Expeditie 100 is een blog waarin mensen  onze expeditie van de 100 cols tocht kunnen volgen en steunen vanaf de voorbereiding tot (hopelijk) de finish.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>